mandag 16. juli 2012

Jakke med hette og fór.( inspirasjon fra et gammelt Mams`ell hefte.)


Har liggende mye Jadegarn,dette må brukes, men til  hva ?Fant frem mine gamle oppskrifthefter fra barna mine var små (ca 40 år siden). Falt for denne modellen. To jakker som er montert sammen, ene med striper, den andre delen ensfarget. Strikket i str 6-9 mnd.


Pinner nr 5 mm      Strikkefasthet: 18 masker er 10 cm.
Garnforbruk:
Hvitt:  50g

Brunt: 50g                                                                       
Beige: 50g
Rosa:  350g

Striper:
6.pinner rett (3riller)  Hvitt
2.pinner rett (1rille)  Brunt
4 pinner rett (2 riller) Rosa
2 pinner rett (1 rille) Hvitt
2 pinner rett (1 rille) Rosa
6 pinner rett (3 riller) Hvitt
2 pinner rett (1 rille) Brunt
4 pinner rett (2 riller) Beige
2 pinner rett (1 rille) Hvitt
2 pinner rett (1 rille) Rosa
2 pinner rett (1 rille) Beige

BOLEN:Legg opp på pinne nr 5mm 108m med hvitt garn og strikk rettstrikk (og striper) frem og tilbake til arbeidet måler 17 cm. Fell av 4 m i hver side til ermer. Det blir 26 m til hvert forstykke og 48 m til ryggen. Legg arbeidet til side.
ERMER: Legg opp 42 m på strømpepinne nr 5 mm og strikk rillestrikk til armen måler 17 cm. Fell så de 2 første og siste maskene (4 m felt under armen). Legg arbeidet til side og strikk en tilsvarende arm.
Ta så alt inn på en pinne. Først forstykket, så armen, ryggen, andre ermet og forstykket. Begynn nå raglandfelling.
Fell annenhver pinne fra retten slik: Strikk til det er 2 m igjen på forstykket, strikk 2 m sammen, så felles på ermet, strikk 1 m rett, 2 m sammen, strikk til det er 3 m igjen på ermet, strikk 2 m sammen, så 1 m rett. Så felles på ryggen, strikk 2m sammen, strikk til det er 2 m igjen på ryggen. Strikk 2 m sammen, så felles det på andre ermet, strikk 1 m rett, så 2 m sammen, strikk til det er 3 m igjen på ermet, strikk 2 m sammen, 1 m rett. Fell så på det andre forstykket, strikk 2 m sammen. Strikk pinnen ut. Strikk så en pinne uten felling. Slik felles andenhver pinne til du har 11 raglandfellinger.
Fell så for hals. Fell de første 7 m i hver side  (halssiden), så 1 m 3 ganger. SAMTIDIG forsetter en med raglandsfellingen til totalt 16 fellinger. Du har nå 30 m igjen på pinnen. Fell av.
HETTEN: Legg opp 70 m med hvitt garn og strikk striper til hele arbeidet måler 13 cm. Fell nå 4 m i hver side 4 ganger. Videre felles 2 m i hver side hver 8. omg til du har 14 m igjen. Fell av.
FOR: Strikkes likt jakken,men ensfarget. Noen omganger mer på hetten og ermene,  til belegg.

Her er kopi av oppskrift, mange som vil ha i annen str.:3 kommentarer:

 1. Jättesöt!
  Tack för mönster!!
  :)
  Mvh/Ingrid

  SvarSlett
 2. Jeg blir rent nostalgisk! Denne jakken + bukse til fikk min eldste datter i barselgave da hun ble født for 30 år siden. Den var i originalfargene gult, artig å se den i rosa:)

  SvarSlett
 3. Flott jakke. Husker godt det mønsteret for ca 30 år siden.

  SvarSlett